Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Promocija zbirke pesama Peđe Rave i svirka u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

06. 05. 2016.

Promocija zbirke pesama Peđe Rave i svirka u Novom Sadu

Televizijski i radijski novinar iz Novog Sada, član UNS-a, Predrag Rava predstaviće sutra u svom gradu (Zanatski dom, Trg Marije Trandafil 14) zbirku pesama "Nad vodama Aheronta" a potom se priključiti svom bendu "Groteska" u akustičnoj svirci za posetioce promocije.

 

Događaj počinje u 21 sat, a o zbirci pesama će govoriti pesnik Pero Zubac i Bogica Mijatović, novinar, publicista, muzički urednik, TV i radio voditelj.

Predrag Rava je diplomirao Filmsku i televizijsku produkciju, a trenutno završava i studije sociologije. Učestvovao je u produkciji video radova različitog formata, od kratkih dokumentarnih i igranih filmova do muzičkih spotova. Radio je kao asistent na predmetu Filmska produkcija u Filmskoj školi „Dunav film“. Kao organizator radio je, između ostalog, u Informativnom programu TV Politika i na BITEF-u. Dugi niz godina je televizijski i radijski novinar i voditelj. Svira u novosadsko-beogradskom muzičkom sastavu Groteska, za koji piše muziku i tekstove. Živi i radi u Novom Sadu.

Bio je dete domaćin Zmajevih dečijih igara. Na festivalu Zlatno zvonce, dodeljena mu je zahvalnica za „nesebičan i dragocen doprinos ulepšavanju i oplemenjivanju sveta deteta“. Nad vodama Aheronta mu je četvrta zbirka poezije.

Bend Groteska je beogradsko – novosadski sastav. Četvoročlani bend se okupio sa idejom da razvija muzički pravac na koji su donekle uticali neki od dark metal i gotik rok bendova. Sviraju mračnu, ali melodičnu muziku. Teme kojima se bave su aktuelne, ali se rimuju i sa nekim dalekim vremenima. Objavili su dva albuma: "Minut tišine" 2011. godine i "Podzemne vode" 2015. godine. Svirali su u zemlji i regionu.

Bend čine: Pavle Sovilj, Predrag Rava, Filip Ilić i Marko Ničić. Ovom prilikom pridružiće im se i specijalni gost i sviraće pesme u akustičnom aranžmanu.

IZ RECENZIJE:

Oni koji budu listali ovu knjigu uveriće se već posle prvih stranica u zrelost pesničkog progovora Predraga Rave, a i obradovati se tom saznanju kao i pisac ovih redaka naklonosti.
Pero Zubac

On poput Miljkovića, koji vrhuni u njegovom poimanju poetike, gori u plamenu, bujici promena kojih nema. Nije dobro biti pust i prazan/Kad puno je u srcu, malo u rečima, napominje pesnik, poučen iskustvom varljivih reči.
Rale Nišavić

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 I

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs