Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Guslarsko veče u blagorodnoj Župi Aleksandrovačkoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2016.

Guslarsko veče u blagorodnoj Župi Aleksandrovačkoj

A.D. "Vino Župa" obeležila 60 godina postojanja uz bogat umetnički program

 


U prelepom ambijentu Umetničke galerije A.D.“Vino Župa“ U Aleksandrovcu, 4. maja ove 2016. godine u okviru obeležavanja 60 godina postojanja i uspešnog rada „VINO ŽUPE“ – najveće i najbolje srpske kompanije za preradu grožđa i voća, održano je veče pod nazivom: „GDE SVI ĆUTE, ONI GOVORE“.

 

 

 

(Foto: preuzeto od Umetničke galerije A.D. "Vino Župa")


Zvezde večeri bili su narodni guslari Radovan Luković i Miljan Toković. Ovim guslarskim majstorima društvo su pravili Milutin Cvejić iz Brusa, Aleksandar Pršić iz Aleksandrovca i Nikola iz Knina.

 

(Foto: preuzeto od Umetničke galerije A.D. "Vino Župa")

U programu su učestvovali i pesnici iz rasinskog okruga: Ljubodrag Obradović, Mića Živanović, Violeta Lazarević, Zorka Vučković, Martina Arsić, Vuk Džamić, Dragić Pajić kao i frulaš Marko Bošković.

 

 

(Foto: preuzeto od Umetničke galerije A.D. "Vino Župa")

Po rečima Gvozdena Đolića, direktora Umetničke galerije „Vino Župa“, veliku zahvalnost za uspešnu organizaciju ove predivne aktivnosti galerija duguje Milanu Kukolju i Veroljubu Trajkoviću, poznatim poslenicima kulture iz Leskovca koji su bili gosti „Vino Župe“. Tom prilikom dogovorena je još čvršća saradnja u narednom periodu.


Na samom kraju, prigodnom besedom o značaju guslara kroz istoriju naročito na planu očuvanja slobodarskog duha u najtežim vremenima patnje i stradanja Srpskog naroda, obratio se i Prota Vukman Petrović, Starešina Crkve Aleksandrovačke.

 

(Foto: preuzeto od Umetničke galerije A.D. "Vino Župa")

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs