Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Danas otvaranje dve izložbe u Zrenjaninu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2016.

Danas otvaranje dve izložbe u Zrenjaninu

U Zrenjaninu, u Malom salonu Narodnog muzeja u 19 sati biće svečano otvaranje "VII Bijenale mozaika - Tragom energije i svetlosti“, u isto vreme će se održati izložba na otvorenom Art tura.

 

Bijenale mozaika je najveća i najznačajnija manifestacija likovnih ostvarenja u tehnici mozaika nastalih u protekle dve godine i jedna od retkih koja se isključivo bavi ovom tehnikom. Na ovogodišnjoj izložbi moći će da se vide radovi akademskih umetnika i studenta sa beogradskih akademija, Fakulteta umetnosti iz Niša i studenata FILUM-­a iz Kragujevca. Autor Bijenala je Ljiljana Subotić, a kustos Biljana Dimkić Krčmar, istoričarka umetnosti. Posetioci će biti u prilici da vide radove 47 autora, akademskih umetnika i studenata. 

Dok izložbu Art tura čine odabrane vrhunske reprodukcije remek ­dela Anrija Matisa, Pjera Ogista Renoara, Pabla Pikasa, kao i remek­dela domaćih autora, među kojima su i dela Katarine Ivanović, Đorđa Krstića, Nadežde Petrović i Jovana Bijelića, koja se nalaze u kolekciji Narodnog muzeja u Beogradu. Izložba će biti postavljena na otvorenom prostoru u ambijentu starog jezgra grada Zrenjanina.

 

(Foto: preuzeto od Narodnog muzeja Zrenjanin)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs