Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Projekcije filmova o naivnim i marginalnim umetnicima "Srpska arkadija"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

20. 05. 2016.

Projekcije filmova o naivnim i marginalnim umetnicima "Srpska arkadija"

Muzej naivne i marginalne umetnosti, Jagodina (Boška Đuričića 10) organizuje 19. i 20. maja, u okviru manifestacije „Deset dana muzeja od 10 do 10“, projekcije filmova o naivnim i marginalnim umetnicima iz serijala „Srpska arkadija“, autora Dejana Antonijevića.

 

 

(Foto: preuzeto od Muzeja naivne i marginalne umetnosti)

Posetioci će biti u prilici da, od 10 ujutru do 22 sata uveče pogledaju neke od dokumentarnih filmova o domaćim i stranim naivnim umetnicima iz bogate kinoteke Muzeja naivne i marginalne umetnosti. Ovi filmovi su nastali kao plod višedecenijske saradnje ovog muzeja i novinara Dejana Antonijevića, tokom koje je napravljeno 70 filmova.

Po rečima Nine Krstić, direktorke Muzeja naivne i marginalne umetnosti, ovo je jedno bogato svedočanstvo, tim pre što neki od umetnika nisu više među živima.

(Foto: preuzeto od Muzeja naivne i marginalne umetnosti)

„Za ovih 12 godina napravljeni su različiti filmovi. Neki su portreti umetnika, neki filmovi su posvećeni otvaranjima određenih izložbi, a veliki broj predstvalja zaokruženi ciklus - razgovor sa umetnikom u njegovom ateljeu, prikazivanje njegovih dela koja se nalaze u muzejima i kao kruna, otvaranje izložbi tih umetnika. Napavljen je dragoceni muzejski materijal, tim dragoceniji, jer neki od umetnika nisu više među živima, ističe Nina Krstić.

Dejan Antonijević je za svoj rad dobio i zahvalnicu koja mu je uručena prošle godine, prilikom obeležavanja 55. godišnjice Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs