Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  „Đuzin maraton“ sutra u Muzeju pozorišne umetnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

20. 05. 2016. Muzej pozorišne umetnosti, 21. maj u 20 sati

„Đuzin maraton“ sutra u Muzeju pozorišne umetnosti

U Muzeju pozorišne umetnosti se sutra od 20 časova organizuje Đuzin maraton, projekcije snimaka pozorišnih predstava u kojima je igrao Vlastimir Đuza Stojiljković.

U ovom muzeju 16. maja je otvorena izložba posvećena našem poznatom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, a autorka izložbe i kataloga je Biljana Ostojić. Đuzina dugogodišnja koleginica i partnerka na sceni Renata Ulmanski je otvorila izložbu. U programu su učestvovali Svetlana Bojković, Miodrag Ilić i Bratislav Petković.

Podsetimo, Đuza Stojiljković je igrao do duboke starosti. Jedna od poslednjih uloga mu je u Ateljeu 212 u predstavi "Otac na službenom putu".

Profesionalnu karijeru počeo je 1951. u Beogradskom dramskom pozorištu. U BDP je radio do 1968, posle čega je prešao u Atelje 212. Još jednom se vraćao na Crveni krst, pa ponovo u Atelje - kome je potom ostao veran do poslednjeg dana.

Igrao je više od 130 uloga. Dobitnik je Oktobarske nagrade, "Dobričinog prstena", kao i statuete "Zlatni ćuran" za životno delo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs