Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Najbolji muzejski projekti u 2015. godini prema oceni NK ICOM-a Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

30. 05. 2016.

Najbolji muzejski projekti u 2015. godini prema oceni NK ICOM-a Srbije

Na redovnoj Skupštini Nacionalnog komiteta ICOM-a Srbije, održanoj u Konaku Kneginje Ljubice u Beogradu 27. maja svečano su uručene nagrade u nekoliko kategorija. U kategoriji projekat godine, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Muzej grada Beograda ravnopravno su osvojili nagradu zahvaljujući izuzetnom doprinosu u novom shvatanju uloge muzeja u kulturi i društvu.

 

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog ovo prestižno priznanje dobila je za projekat međunarodne muzejske saradnje sa Modernom galerijom i Umjetničkim paviljonom iz Zagreba koji je rezultirao dvema izložbama: Kolekcija Pavla Beljanskog: biseri moderne u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu i Miroslav Kraljević i sledbenici u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Galerija Matice srpske deli titulu sa Muzejem grada Beograda za zajednički projekat povodom organizovanja izložbe Albreht Direr i njegovi savremenici, realizovane u saradnji sa Istočnoslovačkim muzejem u Košicama, ali i za veliki projekat izložbe Srpske ikone između tradicije i modernosti. Paralele, koja je gostovala u Nacionalnoj Galeriji Umbrije u Perudji.

Takođe, na predlog Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, uručene su zahvalnice predstavnicima medija, Nini Popov Brizi, novinarki novosadskog lista Dnevnik i Staši Jamušakov, novinarki RTV Vojvodine za njihovu izuzetnu medijsku angažovanost u praćenju muzejskih aktivnosti tokom 2015. godine.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs