Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Nagrada ''Mile Nedeljković'' za 2016. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

02. 06. 2016.

Nagrada ''Mile Nedeljković'' za 2016. godinu

Udruženje građana "Baština i budućnost – Aranđelovac 1859" raspisalo je konkurs za nagradu "Mile Nedeljković" za 2016. godinu.

                 

Nagrada "Mile Nedeljković", koju je utemeljilo Udruženje građana "Baština i budućnost – Aranđelovac 1859"  dodeljuje se za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i usmene narodne književnosti).

Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga. Nagrada podrazumeva novčani iznos i plaketu, a žiri koji će i ove godine vrednovati prispele naslove, sačinjen je od eminentnih naučnih radnika: prof. dr Nenad Ljubinković (predsednik), dr Branko Zlatković (potpredsednik), Jasna Bjeladinović-Jergić, dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević-Belić,

Za nagradu mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke objavljene na srpskom jeziku, kao prvo izdanje u protekloj 2015. godini. Konkurs je otvoren do 5. jula tekuće godine, a po pet primeraka knjiga treba poslati na adresu: Udruženje građana ''Baština i budućnost'', Etno kuća, Zanatlijska 63, 34300 Aranđelovac.

Nagrada ''Mile Nedeljković'' biće dodeljena krajem septembra 2016. godine u Aranđelovcu u okviru programa koji je manifestacionog karaktera.

U realizaciji ove ideje, Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859'' ima, kao i svake godine, podršku Opštine Aranđelovac i svih onih ustanova, udruženja i pojedinaca s kojima je i sam Mile Nedeljković svesrdno sarađivao, ostavivši za sobom znamenito kulturno i naučno delo.

Više o Nagradi ''Mile Nedeljković'' potražiti na sajtu www.bastinaibuducnost.org.

Kontakt telefon: Ivan Zlatković, koordinator manifestacije (064/140-24-98)


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs