Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Predstava o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski u Galeriji Matice srpske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

13. 06. 2016. 17. juna od 19.30 časova u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu

Predstava o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski u Galeriji Matice srpske

Predstava „Od raja do beznjenice“ biće izvedena 17. juna od 19.30 časova u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Ovo je intrigantna i emotivna priča o odnosu pesnika Laze Kostića i mlade Lenke Dunđerski, kćeri jednog od najbogatijih ljudi Austro-ugarske carevine, Lazara Dunđerskog.
Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom Santa Maria della Salute. A da li je Lenka volela Lazu, 29 godina starijeg pesnika? Šta je osećala prema njemu? Zašto se Laza oženio Julijanom Palanački? Šta je uzrok smrti Lenke Dunđerski, koja je umrla u Beču u 25-oj godini života? O svemu tome gledaoci će moći da pogledaju u predstavi „Od raja do beznjenice“.

Predstava je deo projekta pod nazivom „Čudesni svet Dunđerskih“ koji za cilj ima da se široj javnosti predoči značaj ove porodice, njihovo graditeljsko i ekonomsko-privredno nasleđe, kao i da se osvetle značajne ličnosti koje su u Dunđerskima našle pouzdane prijatelje i dobrotvore, poput Laze Kostića, Jove Jovanovića Zmaja, Uroša Predića, Mihajla Pupina i dr.

Pre predstave „Od raja do beznjenice“ biće izvedeno monodramsko kazivanje testamenta Bogdana Dunđerskog koji sve svoje imanje ostavlja Matici srpskoj. 

Nakon predstave publika će imati prilike da pogleda Stalnu postavku Galerije Matice srpske i čuje priču o portretima članova porodice Dunđerski koje su slikali Paja Jovanović i Uroš Predić. 

Autor predstave je mr Zoran Subotički, a uloge tumače  Miodrag Petrović, Ervin Hadžimurtezić I Jovana Radovanović.

Ulaznice po ceni od 500 dinara preuzimaju se pre početka predstave u Galeriji Matice srpske, samo uz prethodnu rezervaciju. Za sve informacije možete se obratiti Zoranu Subotičkom na 063/754 1563.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs