Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Međunarodni festival folklora "Vršački venac"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

10. 07. 2016.

Međunarodni festival folklora "Vršački venac"

Međunarodni festival folklora "Vršački venac" biće održan u Vršcu od 10. do 14. jula i ugostiće ansamble iz devet zemalja.

 

Tokom četiri festivalske večeri gradom će prodefilovati atraktivne festivalske povorke. Takođe, biće i niz  sadržaja poput: etno-sajma (plasman suvenira i proizvoda etno karaktera) i radionice učenja srpskih narodnih igara.

Ovogodišnji učesnici festival su: Kolumbija, Kostarika, Rusija, Turska, Rumunija, Slovačka, Bugarska, Čile, Šri Lanka, kao i domaći ansambli: KUD "Branislav Nušić" iz Vladičinog Hana, KUD "Centar za kulturu" Kučevo,  GKUD "Laza Nančić" i KUD "Grozd", oba iz grada domaćina.

Međunarodni festival folklora "Vršački venac" osnovan je 1993. godine, sa intencijom da, poput poznatih svetskih festivala, sačuva i neguje ono što je najvrednije u bogatom fondu narodnih pesama i igara. Ova folklorna smotra, ima nameru da, kako stručnoj kritici, tako i širokoj publici, prikaže najvrednija dostignuća međunarodne folklorne scene. Od svog osnivanja, do danas, festival je ugostio više 500 ansambala koji su predstavljali kulturu i tradiciju zemalja sa pet kontinenata.

Od ove godine festival "Vršački venac" je član Internacionalne organizacije CIOF pri UNESKO-u.

 

 


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs