Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Otvaranje izložbe slika iz kolekcije Branka Belića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

08. 07. 2016.

Otvaranje izložbe slika iz kolekcije Branka Belića

U petak 8. jula u 20 sati u Galeriji JP Sportsko kulturnog centra "Obrenovac" biće otvaranje Izložbe slika iz kolekcije Branka Belića

 

(Foto: preuzeto od Branka Belića)

Prva izložba u renoviranoj i obnovljenoj Galeriji JP Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“ biće Izložba slika iz kolekcije Branka Belića.

Nakon poplave koja je zadesila Obrenovac u maju 2014. godine,  Branko Belić, naš poznati fotograf i kolekcionar umetničkih dela, knjiga, gramofonskih ploča, fotografija i foto aparata, pretrpeo je veliki gubitak. Kolekcija slika koja je brojala preko 200 umetničkih dela srpskih umetnika i akademika, svela se na nekih 70 slika.  Umetnička dela rađena u medijima grafike, fotografije, crteža, akvarela su potpuno uništena, a veliki broj slika je odnela bujica. Ono što je bilo na spratu Brankove kuće je „preživelo“ poplavu, slike su „oprane“ i konzervirane, a večeras će biti predstavljene obrenovačkoj publici u Galeriji JP SKC „Obrenovac“, koji je pre dva dana svečano otvoren.

(Foto: preuzeto od Branka Belića)

Publika će imati prilike da vidi dela Todora Stevanovića, Petra Omčikusa, Kose Bokšan, Desanke Stanić, Gligora Čemerskog, Ratka Vulanovića, Maria Maskarelia, Lipi Filipa Bulovića, Kanjoša Novakovića, Svetlane Pavlović Džindo, Zorana Petrovića, Aleksandra Jeremića Cibeta, Nedeljka Gvozdenovića, Ilije Pandurovića, Milorada Bate Mihajlovića, Mome Kapora, Cileta Marinkovića, Stevana Bodnarova, Branka Omčikusa i Rajka Samardžije. Pored slika, na izložbi će biti predstavljene i Belićeve fotografije koje svedoče o katastrofi i uništenju koje je nanela poplava, ali i fotogrami, koji predstavljaju drugačije viđenje poplave, koja je u ovim delima poslužila kao inspiracija umetniku u stvaranju drugačijeg umetničkog izraza.

Otvaranje izložbe u Galeriji JP SKC „Obrenovac“ biće u petak, 8. jula 2016. godine u 20 sati. Izložbu će otvoriti akademik Todor Stevanović i reditelj Bratislav Braca Petković.  

 

(Foto: preuzeto od Branka Belića)


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs