Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Koncert Bogdana Đorđevića u Kući kralja Petra I
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

14. 07. 2016. Kuća kralja Petra I, ustanova kulture GO Savski venac, četvrtak, 14. jul, u 20. časova

Koncert Bogdana Đorđevića u Kući kralja Petra I

Pijanista Bogdan Đorđević, održaće koncert u Kući kralja Petra I, ustanovi kulture GO Savski venac, u četvrtak, 14. jula, u 20. časova. Na programu će biti izvedena dela Rahmanjinova, Bramsa, Skrjabina, Lista i Šopena. Ulaz slobodan.

 

 

Bogdan Đorđević rođen je 1977. godine u Novom Sadu. Bio je student u prvoj generaciji tzv. „nulte godine“ - pripremne klase Akademije umetnosti u Novom Sadu za izuzetne talente u klasama prof. Kemala Gekića i prof. Jokut Mihailović, kod koje je u junu 1995. godine vanrednim napredovanjem upisao redovne studije klavira.

Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, u kategoriji studenata 1997. godine. Diplomirao je 2000. godine  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Kemala Gekića.

Specijalističke umetničke studije završio je 2001. godine, a nakon toga i magistarske umetničke studije 2006. godine u klasi prof. Rite Kinke, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ostvario je značajan broj solističkih koncerata i resitala, kao i nastupa sa orkestrom i kamernim sastavima u zemlji.

Nastupao je u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji.

Bio je aktivan učesnik na više od trideset majstorskih kurseva i letnjih škola klavira u organizaciji Evropskog udruženja klavirskih pedagoga.

Realizovao je značajan broj snimaka za radio i televizijske stanice.  

Nastupao je u okviru kulturnih manifestacija kao što su „World Piano Conference“; „Noć Muzeja“; „Skopsko leto“; „Brankovo kolo“.

Zaposlen je u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, kao korepetitor na odseku za solo pevanje i kao nastavnik klavira.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs