Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  "Igranka - epizoda Uživanje u plesu" u Galeriji Matice srpske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

27. 08. 2016. "Igranka - epizoda Uživanje u plesu" u Galeriji Matice srpske

"Igranka - epizoda Uživanje u plesu" u Galeriji Matice srpske

U subotu 27. i u utorak 30. avgusta 2016. godine od 20 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, u okviru edukativno istraživačkog projekta "Pokretnica" održaće se "Igranka".

 

"Igranka" je mesto susreta gde je ples glavna aktivnost. "Igranka" je naše igranje sa formama i sadržajima plesne prakse i sa načinom na koji se gleda i učestvuje. "Igranka" je bivanje zajedno i podsećanje na uživanje u plesu. "Igranka" nije obična igranka. Nije predstava, nije radionica, nije takmičenje, nije pretvaranje, nije terapija, nije speed dating, nije osvešćivanje, nije ni žurka, nije pijanka, nije show, nije angažovana kao angažovana umetnost, nije dosledna kao konceptualna umetnost. "Igranka" ne zahteva tehniku niti poseban dress code. "Igranka" je ples koji će tek nastati i koji ćemo stvoriti zajedno. Na igranci ćete moći da vidite nepoznate ljude kako izvode nešto za vas i da pokažete svoje naj plesne pokrete. Posle igranke ćemo se zapitati šta sve ples može za nas da učini.

"Igranku" organizuje platforma za savremenu umetnost i kulturu Praktikabl u okviru edukativno istraživačkog projekta Pokretnica čiji cilj je stvaranje prostora za razvijanje praksi samoorganizacije i samoobrazovanja u savremenom plesu. U ovoj fazi rada projekat se bavio pitanjima učešća publike, gledateljstva i kolektivnog autorstva, kroz kreiranje otvorenog izvedbenog formata koji pokušava da ponudi novi pristup stvaranju, gledanju i tumačenju savremenog plesa.

Igranka je razvijena u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i Srpskim narodnim pozorištem. Domaćice "Igranke" su Jelena Alempijević, Frosina Dimovska, Nataša Vranešević,  Mia Inić, Željka Jakovljević, Ina Madžar, Jovana Rakić i Sara Tošić.

Ulaz na Igranku je besplatan, ali je broj učesnika ograničen. Molimo sve zainteresovane da se prijave na adresu praktikabl.org@gmail.com.

 



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs