Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

08. 09. 2016.

Izložba slika Mirjane Jovanović

U četvrtak, 8. septembra u 19 časova, u Kući kralja Petra na Senjaku, biće otvoranje samostalna izložba slika Mirjane Jovanović, autorke koja duže od dve decenije nije izlagala u svom gradu.

 

 

Mira Jovanović će predstaviti dela koja su nastajala poslednjih 30 godina, ali sa posebnim osvrtom na novi ciklus slika koji će ovu slikarku, učenicu Stojana Ćelića, predstaviti u potpuno novom svetlu.

MIRJANA JOVANOVIĆ je Akademiju likonih umetnosti završila u Beogradu u klasi profesora Stojana Ćelića.

Samostalno je izlagala u zemlji i inostranstvu. Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Jedan je od umetnika Kuće slikara na Kosančićevom vencu, gde ima svoj atelje. Pored slikarstva, bavila se pedagoškim radom.

Mira Jovanović u svom Beogradu nije izlagala samostalno duže od dve decenije. Izložba u Kući kralja Petra ima delimično retrospektivni karakter, jer će publika moći da vidi i neke od najranijih Mirjaninih slika, ali predstaviće i novi simbolični ciklus "Stogovi" kojim istražuje liniju, oblik, pretvarajući u jednoj posebnoj igri stogove sena u ljude, siluete, senke i priču koju do sada nije ispričala. Zanimljiva izložba svakako je prilika da se publika upozna sa jednom autentičnom umetničkom estetikom i da možda otkrije jednog pomalo zaboravljenog umetnika.


 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs