Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  "Car na četiri trona - Životni put Karla IV u 14 tačaka"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

04. 10. 2016.

"Car na četiri trona - Životni put Karla IV u 14 tačaka"

Ambasada Republike Češke u saradnji sa Etnografskim muzejom otvoriće izložbu „Car na četiri trona – Životni put Karla IV u 14 tačaka“ 4. oktobra 2016. godine u 18 časova u Manakovoj kući (Gavrila Principa br. 5)

 

Izložba „Car na četiri trona“, koja će biti otvorena do 21. oktobra 2016, organizovana je povodom 700. godišnjice od rođenja Karla Luksemburškog, jednog od najznačajnijih čeških vladara. Posetioci će moći da se u 14 tačaka upoznaju sa životom Karla IV od njegovih početaka pa sve do smrti, kao i sa njegovim značajem i zaostavštinom.

Osim izložbe u Manakovoj kući će 19. oktobra od 18 časova biti upriličena i projekcija filma "Slasti oca domovine", a još dva filma o ovom značajnom vladaru, "Noć na Karlštejnu" i "Glas za rimskog kralja", biće prikazana u Jugosolovenskoj kinoteci u petak 7. oktobra (projekcije od 18 i 20.30 h) u okviru manifestacije Dani češkog filma, koja će trajati od 5. do 8. oktobra.

 


 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs