Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

16. 12. 2016.

Predstava "Igramo Nušića"

U petak 16. decembra u 20 sati u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" (scena Kult, na prvom spratu) biće održana premijera predstave "Igramo Nušića" u izvođenju slepih i slabovidih umetnika

 

Snežana Gnjidić i Tatjana Žarković, dramaturg i reditelj, inače slobodne umetnice, već drugi put u poslednje dve godine uspešno sarađuju u pozorišnim projektima radeći sa slepim i slabovidim osobama. Rad je specifičan i inspirativan jer su slepi i slabovidi okupljeni oko pozorišnih projekata neposredni, entuzijastični, puni volje i energije da pokažu svoj talenat i umeće. Oni glume odlično, uživaju u probama, i sa velikim uzbuđenjem očekuju premijeru.

“Ožalošćena porodica”, ta dinamična tragikomična tvorevina Branislava Nušića upravo je njihov izbor. Poželeli su da je odigraju na sceni, i uz podršku Sekreterijata za kulturu grada Beograda, Saveza slepih, UK “Vuk Karadžić”, Saobraćajnog instituta CIP i UDUSa, predstava dobija svoj premijerni ritam.

Ulaz je besplatan.

 

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs