Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  "Kulturni napad" novosadske Akademije umetnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

26. 12. 2016.

"Kulturni napad" novosadske Akademije umetnosti

Akademija umetnosti u Novom Sadu biće realizator projekta „Kulturni napad“ u okviru kog je planiran niz kulturnih programa namenjenih širokoj javnosti, kao što su pozorišne predstve, izložbe koncerti, u gradovima Vojvodine u kojima je moguće obezbediti odgovarajući prostor i tehničku podršku.

 

Prema najavama Akademije umetnosti, realizacija ovog projekta predstalja pravi „kulturni napad“, ali sa visokim ciljem, a to je edukacija publike u sredinama u kojima su visokokvalitetni umetnički programi deficitarni i u vremenima kada kultura, nažalost, često ostaje zaljučana samo unutar zidova malobrojnih ustanova kuklture u glavnom gradu Pokrajine.

Saradnja između producenata i kulturnih delatnika kako na gradskom, tako i na pokrajinskom nivou, predstavlja doprinos direktnom zadovoljavanju kulturnih potreba u sredinama koje se nalaze izvan glavnog centra produkcije umetničkih sadržaja.

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine

Na ovaj način, profesionalnom prezentacijom i afirmacijom daje se podrška najmlađim umetnicima, a istovremeno se predstavljaju i finalni rezultati edukativnih metodologija i preagoškog rada Departmana Akademije.

Bitan segment ovog Projekta je i jačanje saradnje novosadske Akademije umetnosti, kao jednog od najvažnijih činilaca u kulturnoj produkciji, sa institucijama kulute u Vojvodini, kao i razvijanje partnerstva i stvaranje mreže u oblasti kulture na teritoriji Pokrajine.


Projekat: Medijska podrška razvoju civilnog društva u susret događajima Novi Sad omladinska prestonica Evrope i Novi Sad evropska prestonica kulture"
Projekat je sufinansirao Grad Novi Sad.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs