Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

06. 02. 2017.

Nedelja iranske kulture

Od ponedeljka 6. februara do nedelje 12. februara u Novom Sadu, Beogradu i Obrenovcu biće održana Nedelja iranske kulture

 

 

U utorak 7. februara u 16.30 sati u Etnografskom muzeju u Beogradu, u okviru Nedelje iranske kulture biće otvorena izložba i održan koncert grupe "Nagme".

Izložba se sastoji od tri segmenata. Prvi obuhvata više od 25 fotografija inspirisane religijom, običajima i pejzažima Irana. Drugi segement obuhvata izložbu od 50 reprodukcija iranskih umetnika a treći umetničke rukotvorine.

Na otvaranju će nastupiti grupa iz Isfahana „Nagme“ (u prevodu Melodična pesma) koja će izvesti tradicionalnu iransku muziku.

Muzički sastav “Nagme Esfahan” čine istaknuti muzičari koji su preko petnaest godina aktivno prisutni na predstavljanju i popularisanju iranske tradicionalne muzike u zemlji i inostranstvu. Sastav je tokom ovog perioda održao niz koncerata na kojima je osim tradicionalne iranske muzike predstavio i melos etničkih grupa iz raznih iranskih pokrajina. Osim na festivalima u Iranu sastav “Nagme Esfahan” svoje zavidno iskustvo stekao je i nastupajući u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Turskoj, Južnoj Africi, Maroku, kao i na festivalima u Švedskoj, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Jermeniji.

Izložba u Etnografskom muzeju biće otvorena do subote, 11. februara.

Takođe u utorak 7. februara manifestacija će se održati i u UK "Vuk Stefanović Karadžić" u Obrenovcu

U sredu 8. februara u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) biće otvoren Festival iranskog filma.

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs