Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Izožba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” u Varšavi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

14. 02. 2017.

Izožba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” u Varšavi

Izožba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” otvorena je u varšavskoj galeriji Zachęta Project Room

 

Izložba pod nazivom  „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija”  je nastavak saradnje Muzeja savremene umetnosti Beograd i Zaheta Nacionalne umetničke galerije iz Varšave, a koja podrazumeva razmenu ideja i projekata među galerijskim prostorima ove dve institucije, Salona MoCAB i Zachęta Project Room.

Prva izložba, nastala u okviru ove saradnje,  „Dogodilo se sutra“, kustosa Une Popović održana je u Beogradu u Salonu MSUB od 9. novembra do 4. decembra 2016. godine.

Kustos izložbe „Ponovo upotrebiti“ je Magda Kardaš iz Zachęte i ona je pozvala umetnike koji su rođeni u bivšoj Jugoslaviji, a danas žive u Belgradu, Ljubljani, Skoplju, Amsterdamu, Londonu i Beču. To su: Ana Adamović, Mladen Bizumić, Jasmina Cibic, doplgenger, Bojan Fajfrić, Đorđe Jovanovića, Ivan Petrović, Saša Tkačenko i Miloš Tomić. Predstavljeni radovi prikazuju na koje načine je moguće ponovo koristiti artifakte prošlosti (arhitekturu, fotografiju, slike iz medija koji dokumentuju određene političke i društvene događaje, muziku, film). Neki od predstavljenih umetnika ih koriste kao pozornicu na kojoj izražavaju svoje ideje, dok ih drugi koriste kao inspiraciju za svoje priče.

Izložba će biti otvorena do 15. aprila 2017. godine u Zachęta Project Room (Gałczyńskiego 3, Varšava).

 


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs