Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Muzeji u gostima: Centar za kulturu Smedervo u Grockoj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2017.

Muzeji u gostima: Centar za kulturu Smedervo u Grockoj

U toku je izložba radova sa 32. Međunarodne likovne kolonije grafike u Smederevu 2016. u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka.

 

U saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, u Rančićevoj kući (Centar za kulturu Grocka) predstavljeni su radovi nastali na 32. smederevskoj međunarodnoj likovnoj koloniji grafike 2016. godine.

U radu kolonije učestvovalo je 10 renomiranih umetnika iz Srbije, Republike Srpske i Bugarske, i to Aleksandar Lazar (Smederevo), Jelena Jevtić (Šabac), Danica Stupar (Vršac), Nikola Radosavljević (Užice), Olivera Šipka (Banja Luka, Republika Srpska, BiH), Jelena Karašik (Banja Luka, Republika Srpska, BiH), Todor Ovčarov (Harskovo, Bugarska) i Veselin Damjanov Ves (Harskovo), Bugarska, Marijana Janković (Ivanjica) i Andrijana Jana Danilović (Užice).

U okviru postavke predstavljeno je 19 radova umetnika iz različitih sredina, koji su tokom trajanja kolonije imali punu slobodu da izraze svoje umetničke tendencije i lične poetike bilo da su one moderne, savremene ili pak tradicionalne. Postavku određuje spoj mladih umetnika koji traže svoj likovni izraz i starijih, već afirmisanih umetnika.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs