Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  "Vojvoda Petar Bojović-znamenja, slave i čast"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2017.

"Vojvoda Petar Bojović-znamenja, slave i čast"

U foajeu Doma kulture u Novoj Varoši sinoć je otvorena izložba "Vojvoda Petar Bojović-znamenja, slave i čast", koju su realizovali Narodni muzej Užice i Zavičajni muzej Nova Varoš, a autor izložbe je kustosa Narodnog muzeja Čačak

 

 

Otvaranje izložbe, foto: Narodni muzej Užice

U okviru ovogodišnje muzejske manifestacije "Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10", Narodni muzej Užice i Zavičajni muzej Nova Varoš su organizovali izložbu VOJVODA PETAR BOJOVIĆ - ZNAMENjA, SLAVE I ČASTI", autora Radivoja Bojovića, istoričara i kustosa Narodnog muzeja Čačak. Realizovana je u saradnji sa Generalnim sekretarijatom predsednika Republike Srbije i Narodnim muzejom Čačak.

Izložba ima veliki istorijski i nacionalni značaj jer predstavlja svojevrsni omaž jednom herojskom dobu i jednom časnom oficiru, komandantu Prve armije i načelniku Štaba vrhovne komande u Prvom svetskom ratu. Na njoj su predstavljena originalna Vojvodina odlikovanja i povelje koje je dobio tokom oficirskog službovanja i originalni delovi oficirskih uniformi.

Izložbu možete pogledati u foajeu Doma kulture u Novoj Varoši do 28.maja.

 

 

Otvaranje izložbe, foto: Narodni muzej Užice

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs