Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  "40 godina Muzeja afričke umetnosti-Sećanje na budućnost"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

23. 05. 2017.

"40 godina Muzeja afričke umetnosti-Sećanje na budućnost"

Povodom obeležavanja prvih 40 godina Muzeja afričke umetnosti, u utorak 23. maja u 12 sati biće održana Svečana akademije u Svečanoj sali Starog dvora (Dragoslava Jovanovića 2)

 

O ulozi i mestu Muzeja afričke umetnosti na kulturnoj i turističkoj mapi Beograda govoriće Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, Nj.E. g. Tadžuri Šradi Tadžuri, ambasador Libije i doajen Grupe afričkih ambasadora u Srbiji, i dr Marija Aleksić, direktor Muzeja.

Istog dana, u 18 sati u Muzeju afričke umetnosti biće otvorena izložba Nyimpa kor ndzidzi – Čovek ne može opstati sam“ autorki dr Ane Sladojević i Emilie Epštajn. Izložbu će otvoriti Miloje Popović Kavaja, istaknuti diplomata, novinar i publicista, i ambasador Alžira, Nj.E. g. Abdelhamid Šebšub.

Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, otvoren je 23. maja 1977. godine, kao 31. muzeološka institucija u Beogradu, ali prva u našem glavnom gradu posvećena umetničkom stvaralaštvu naroda afričkog kontinenta. Ova jedinstvena ustanova simbol je vremena u kome je pokret nesvrstavanja stvorio novi duh u političkim, ekonomskim i kulturnim odnosima među narodima, i novi odnos u vrednovanju umetničkih dometa stvaralaštva afričkih naroda.

Više o samoj izložbi možete naći na sajtu: http://www.museumofafricanart.org/sr/tekuća-izložba.html

 


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs