Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

10. 06. 2017.

ArtLink na Zmajevim dečijim igrama

ArtLink muzički ciklus za mlade talente predstaviće se na Zmajevim dečijim igrama, na Glavnom gradskom trgu u Novom Sadu, u subotu, 10. jun 2017. godine, u 19 časova.


Sa ArtLink gudačkim ansamblom mladih talenata nastupiće Pavel Doležal, koncert majstor "Kamerate Janaček" (Republika Češka).

ArtLink muzički ciklus za mlade talente u junu – mesecu muzike, u saradnji sa Delegacijom EU, EU info centrom i EUNIK-om organizuje Junske muzičke promenade u čast Svetskog dana muzike u Novom Sadu i Beogradu uz učešće mladih muzičara koji su na audicijama osvojili svoje mesto u ansamblu ArtLink mladi virtuozi i u ovom prestižnom programu za mlade talente.
Publika će imati priliku da čuje najmlađe odabrane soliste koji će izvoditi kompozicije za violinu, kontrabas, violončelo i dve violine i kamerni orkestar.

Gostovanje Pavela Doležala deo je programa koji se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske Unije u Srbiji i koji omogućava gostovanja renomiranih umetnika iz zemalja Evropske Unije u Srbiji, njihov rad i nastupe sa našim najmlađim muzičkim talentima. Pavel Doležal je koncert majstor "Kamerate Janaček" od 1998. godine, koncert majstor Simfonijskog orkestra "Janaček" i pedagog na Konzervatorijumu "Janaček". Veoma je angažovan kao kamerni muzičar i solo izvođač. Kao koncert majstor vodio je nekoliko velikih turneja po Evropi, Aziji, Severnoj Americi i Australiji.

Na programu će biti Godišnja doba Vivaldija, Bahov Koncert za dve violine i gudače, Telemanov Koncert za violu, Karmen fantazija, Meditacije i još nekoliko odabranih kompozicija.
Najmlađi solista iz Novog Sada violinistkinja Lana Zorjan ima 8 godina, a među solistima sa orkestrom su i Sergej Skeledžija, Jana Jakovljević, Marija Radovanović, Strahinja Mitrović, Dunja Kalamir, Jana Vukićević, Anđela Josifoska, Relja Mitrović i drugi.

Junska muzička promenada u Beogradu održaće se 21. juna 2017. na Svetski dan muzike, u saradnji sa EUNIK –om i Gradskom opštinom Stari Grad. Planirani su nastupi ArtLink mladih virtuoza na nekoliko lokacija u Beogradu, sa izvođenjima popularnih dela klasične muzike.
Junskim programima za Svetski dan muzike, ArtLink završava sezonu i najavljuje jesenje događaje koji počinju ArtLink festivalom mladih talenata od 25. septembra do 12. oktobra 2017. godine.

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs