Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

22. 06. 2017.

„Ovo je Srbija“

U četvrtak, 22. juna 2017. u 12 sati, u kino-sali Etnografskog muzeja, u okviru ciklusa Etno fim u podne, biće emitovano pet odabranih reportaža novinara i člana UNS-a Branka Stankovića iz serijala „Kvadratura kruga“, objedinjenih pod naslovom „Ovo je Srbija“

 

Kroz pet odabranih reportaža iz serijala „Kvadratura kruga“, objedinjenih pod naslovom „Ovo je Srbija“, predstavljaju se priče o nosiocima nasleđa važnog za očuvanje kulturnog identiteta, globalno prepoznatog i podržanog od strane Uneska, putem projekata zaštite Živih ljudskih riznica. Film pruža uvid u različite tehnike tradicionalnih zanata i muzičkih tradicija naše zemlje i prostora Balkana. Kroz spoj bazičnih elemenata, uz dodatak energije, ljubavi, šećera i muzike, autor prenosi priče o nastanku bogoslužbenih predmeta tehnikom filigrana, klesanju rozetni koje krase mnoge značajne svetinje, zatim „gradnji“ čuvenih zlakuskih posuda, slatkoj porodičnoj recepturi za pripremu svilenih bombona i muzikalnim Slovakinjama, članicama orkestra Meškarke iz Aradca kraj Zrenjanina.

Za sve zainteresovane posetioce ulaz je slobodan.

Autor: Branko Stanković

Producent:  Slobodan Tokić

Kamera: Darko Bursać

Montaža:  Marija Baronijan Šašić

Proizvodnja: RTS

Trajanje: 56'


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs