Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

29. 06. 2017.

Vidovdan-dan i noć nacije

Narodno pozorište u Prištini, sa sedištem u Gračanici, u okviru obeležavanja Vidovdana u Beogradu, u četvrtak 29. juna u 18 sati u Art komuni Garaža (preko puta Sajma, Bulevar vojvode Mišića 49) organizuje tribinu "Vidovdan-dan i noć nacije"



Učesnici tribine su: Ljiljana Smajlović, kolumnistkinja Nedeljnika, nekadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Slobodan Reljić, glavni urednik „Vremena“ Dragoljub Žarković i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević. Moderator je reditelj, novinar i član UNS-a Predrag Radonjić.

Tema obuhvata širok pristup našem nacionalnom i državnom odnosu prema vidovdanskom opredeljenju i Kosovu i Metohiji u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tribinom se na simbolički način otvara unutrašnji srpski dijalog o Kosovu i Metohiji, prespituju aktuelna pitanja da li je izlaz iz mitologije ulaznica za budućnost ili nam mitologija omogućava očuvanje identiteta i postojanja, biramo li između zemlje dedova i unuka ili je zemlja dedova - zemlja unuka.

Nakon debate predviđen je razgovor sa publikom.

Debata će se održati u okviru pozorišnog i art festivala "Preko svake granice" koji traje 27, 28. i 29. juna u Art komuni Garaža (preko puta Sajma, Bulevar vojvode Mišića 49) i tokom kojeg će biti odigrane tri predstave Narodnog pozorišta u Prištini ("Ujedinjenje ili smrt", "Sestre 999" i "Bajpas Srbija"), održana dva koncerta (Popečitelji, Bratislav Radovanović - Fiš in oil), više performansa, projekcija dokumentarnih filmova i izložbi kojima će biti predstavljeno savremeno stvaralaštvo umetnika vezanih za Kosovo i Metohiju svojim radom i biografijom.

 


 



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs