Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Izložba slika Vojkana Morara i Katsumi Tsujia
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

05. 07. 2017.

Izložba slika Vojkana Morara i Katsumi Tsujia

U Narodnom muzeju Pančevo u utorak 4. jula otvorena je izložba slika manjih formata pančavačkog umetnika Vojkana Morara i japanskog slikara Katsumi Tsujia.


Publici je pružena mogućnost da uživa u bravurama dva umetnika. Vojkan Morar minucioznom tehnikom dočarava paralelni svet anđela i svet onostranog. Vizijom fantaste, istrajno, psihodelično multiplicira figure i uranja ih u boju. One često poput praska iskaču iz površine platna, pokazujući umetnikovu potrebu za dodatnom dimenzijom. Katsumi Tsuji slika stilizovane predstave urbanog života, a kao metaforu prisustva života u usnuloj arhitekturi, obično postavlja figuru životinje, najčešće ribu ili mačku, u centar svojih kompozicija. Linearna senzibilnost usklađena je sa nežnim prelazima pastela, koji mu omogućava bogatstvo valera.

Poznanstvo ova dva umetnika počinje u okviru likovne kolonije koju organizuje Muzej naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine, a nastavlja se kroz zajednička izlaganja u okviru Trijenala i Bijenala u istom muzeju. Jedan od najznačajnijih predstavnika mlađe generacije naivne i marginalne umetnosti Srbije Vojkan Morar, na nagovor svog prijatelja Katsumi Tsujia,  nedavno je izlagao u Japana gde se tokijskoj publici predstavio sa 24 dela.

U sredu 5 jula, u Muzeju biće organizovane radionice slikanja za decu koju će voditi umetnici.

Postavka će biti otvorena do 4. avgusta i ulaz je besplatan.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs