Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Naučno-tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

20. 07. 2017.

Naučno-tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu

Svečano otvaranje izložbe „Naučno tehnička baština u zbirkama Univerziteta u Beogradu“ biće u četvrtak 20. jula 2017. godine u 18 sati, u Muzeju nauke i tehnike - Galerija „Aleksandar Despić“, ulaz iz Dobračine ulice broj 51.

 

Autor izložbe je Zore Atanacković, viši kustos Muzeja. 

Cilj izložbe je da se predstavi tehnička baština sačuvana u zbirkama Fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao pokazatelj razvoja nauke i tehnike na teritoriji Srbije - biće predstavljeno naučno-tehničko nasleđe Hemijskog, Farmaceutskog, Medicinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta, Astronomske opservatorije i Univerzitetske biblioteke. 

Izložba prikazuje istorijski razvoj visokoškolske nastave u Srbiji, od osnivanja Liceja 1808. godine, pa sve do osnivanja Velike škole 1830. i Univerziteta 1905. godine.

Izložba je proistekla iz istraživačkog projekta Muzeja nauke i tehnike „Naučno-tehnička baština na univerzitetima u Srbiji“. Evidentiranjem i zaštitom nasleđa univerziteta u Srbiji i promocijom istorije nauke i tehnike na našim prostorima, čuva se i razvija kulturni identitet Srbije.

Izložba će biti otvorena do 20. avgusta 2017. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs