Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Muzeji Srbije - deset dana od 10 do 10
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

22. 05. 2015.

Muzeji Srbije - deset dana od 10 do 10

Manifestacija Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10 trajala je od 9. do 18. maja sa programima koji su se odvijali u 67 muzeja i srodnih institucija. U ovim besplatnim sadržajima odabralo je da uživa 190.000 posetilaca širom Srbije.

 

Najveća poseta tokom ovih deset dana zabeležena je u Muzeju Vojvodine, 15.249 posetilaca i u izložbenim prostorima Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu, koje je obišlo 12.000 posetilaca. Pored izložbi, publika je uživala u predavanjima, stručnim vođenjima i tumačenju postavki, javnim razgovorima, koncertima kao i interaktivnim programamima za decu i odrasle. Zainteresovani su imali mogućnost da sazanju više o procesima nastajnja izložbi, o istraživačkim laboratorijama za konzervaciju, kao i da, kroz dominantnu temu ovogodišnje manifestacije, Heroji kulturne baštine, saznaju više o načinima kako su se prikupljali, izdvajali i spašavali predmeti koji se čuvaju u muzejima, a čine impozantan korpus kulturne baštine Srbije. Pored svega navedenog, bili su dostupni saržaji vezani za modu, savremenu umetničku praksu i lokalnu istoriju tokom proteklih dana. Uz izuzetno zadovoljstvo zbog uspešne realizacije zajedničkih programa, Organizacioni odbor manifestacije Muzeji Srbije od 10 do 10 nedvosmisleno namerava da održavanje ove manifestacije i narednih godina postane tradicionalno.Pokretanjem manifestacije Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10  naglašava se raznovrsnost i mnštvo muzejskih kolekcija Srbije, sa idejom da se uloga i značaj muzeja u zajednici osnaži, i krajnjim ciljem da muzeji u životima mnogih budu omiljeno i važno mesto za učenje, slobodno vreme i sećanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs