Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Druženje sa kustosima i restauratorima u Muzeju Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

18. 05. 2015.

Druženje sa kustosima i restauratorima u Muzeju Vojvodine

U okviru manifestacije Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10, u Muzeju Vojvodine, u ponedeljak, 18. maja 2015 godine,će se održati niz prezentacija o herojskim konzervatorsko restauratorskim zahvatima kojima je spasavano kulturno blago.

Poslednjeg dana Manifestacije, 18. maja u 20 sati publika će imati priliku da se druži sa kustosima i konzervatorima i restauratorima koji će im predstaviti kako je zaustavljeno nestajanje kulturne baštine i na kakve su probleme pri tome nailazili. na primerima Kasnoantičkog šlema iz Jarka, Rimske freske iz IV veka, Mitropolitske kočije iz XVIII veka, Zastave zemunske dobrovoljačke garde-koja se premijerno izlaže na našoj stalnoj postavci, slike Stevana Aleksića Sveti Georgije, zatim staklenih negativa fotografija dr Radivoja Simonovića i poslednji primer složene konzervacije ženskog groba broj 18 iz Čuruga.

Prezentacije će održati: Tijana Pešterac, Dragana Živković, Zorana Đorđević, Suzana Milovanović, Aleksandra Stefanov, Bogdan Šekarić i Ana Olajoš.

 

Izvor: Muzej Vojvodine

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs