Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Izložba „Kasnoantičko i srednjevekovno oružje“ Zavičajnog muzeja „Paraćin“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

15. 05. 2015.

Izložba „Kasnoantičko i srednjevekovno oružje“ Zavičajnog muzeja „Paraćin“

Kasnoantičko i srednjevekovno oružje iz fondova Zavičajnog muzeja „Paraćin“, produkt je višegodišnjeg prikupljanja i popunjavanja fondova našeg Muzeja.

 

Sama postavka sadržaće trodimenzionalne primerke antičkog i srednjevekovnog oružja i to: koplja, buzdovane, mačeve, strelice, noževe, bojne kose i nekoliko primeraka jatagana iz perioda turske okupacije. Izložbenu postavku dopunjavaće fotografije sa idealnim rekonstrukcijama pomenutog oružja i njegovim rasporedom na telu srednjevekovnog ratnika.

Izložbu će takođe pratiti katalog, plakat i pozivnice. Vreme pre i posle trajanja izložbe biće iskorišćeno za konzervaciju pomenutog materijala a neki predmeti će naći svoje mesto i u stalnoj postavci Zavičajnog muzeja „Paraćin“ (otvaranje 16. maj 19:00).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs