Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  „U nastajanju: arhitektura izložbe“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

15. 05. 2015.

„U nastajanju: arhitektura izložbe“

Muzej savremene umetnosti poziva vas u nedelju, 17. maja u 17 sati u Salon Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14)na razgovor sa kustosima o arhitekturi izložbenog prostora. Ovaj događaj organizuje se u okviru višednevnog programa pod nazivom „U nastajanju...“ u Salonu MSU tokom kojeg ćete imati mogućnost da se upoznate sa procesom nastanka jedne izložbe.

17.05. od 17 do 19 časova

„U nastajanju: arhitektura izložbe“Poseban segment kustoskog posla je i osmišljavanje arhitekture izložbenog prostora. Postavka izložbe savremene umetnosti ne znači samo „kačenje slika“, već podrazumeva i različite građevinske radove: rušenje i zidanje pregradnih zidova, krečenje... O saradnji umetnika i kustosa pri pronalaženju adekvatnog arhitektonskog rešenja i opremanju izložbenog prostora za svaku pojedinačnu izložbu, razgovarajte sa kustosima Muzeja savremene umetnosti Zoranom Erićem i Unom Popović.

Program „U nastajanju...“ je otvoren 12. maja demontažom objekata i skulptura, u kojoj je učestvovala i publika, predstavljenih na izložbi „Neka vrsta radosti“ Radoša Antonijevića. Završni događaj biće organizovan 18. maja razgovorom sa umetnicima Anom Knežević, Nemanjom Lađićem, Markom Markovićem i kustoskinjom MSU Žaklinom Ratković o predstojećoj izložbi „Prostori odstupanja“ i o tome kako umetnici i kustosi dolaze do izgleda konačne postavke izložbe.

Ovaj program organizovan je u okviru manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i uz podršku Sekretarijata za kulturu i informisanje AP Vojvodine, a podršku je pružila i Delegacija EU u Srbiji. Manifestaciju podržavaju i strukovna muzejska udruženja Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja i Muzejsko društvo Srbije.

U okviru manifestacije, posetioci mogu da pogledaju i samostalnu izložbu „Ništa lično“ Miodraga Krkobabića (kustos Zoran Erić, Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Rodoljuba Čolakovića 2, tokom trajanja manifestacije: od 9. do 18. maja, svakog dana od 10 do 22h.

Više o izložbi na sajtu MSU http://bit.ly/1FgmPW2

 


Izvor: Muzej savremene umetnosti

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs