Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Predstavljanje internacionalnog projekta “Keramika i njene dimenzije" u Muzeju primenjene umetnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

13. 05. 2015.

Predstavljanje internacionalnog projekta “Keramika i njene dimenzije" u Muzeju primenjene umetnosti

Muzej primenjene umetnosti poziva vas na konferenciju za medije povodom predstavljanja internacionalnog projekta “Keramika i njene dimenzije” (Ceramics and its dimension) u petak, 15. maja 2015. u 12 časova, Vuka Karadžića 18

 

Projekat ''Keramika i njene dimenzije'' je multidisciplinarni i kompleksni evropski projekat odobren od strane Evropske komisije u okviru programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe Programme) koji se bavi društvenim, tehnološkim i umetničkim aspektima keramike i porcelana. Projekat se sastoji od 10 modula čiji su nosioci različite evropske institucije (muzeji, univerziteti i dr.) i traje u periodu od 2014-2018.godine. Cilj projekta je povezivanje evropskih institucija kulture, industrije, nauke i tehnike na polju keramike i porcelana kao i dokumentovanje upotrebe keramike u različitim evropskim geografskim, istorijskim i kulturnim kontekstima, počev od perioda baroka do danas, uz osvrt na izazove u budućnosti.


Učesnici konferencije su :

Ljiljana Miletić Abramović,lider projekta, v. d. direktora MPU

Biljana Crvenković, kustos- koordinator simpozijuma, MPU

Jelena Popović, kustos-koordinator izložbe, MPU

Biljana Đorđević, kustos-koordinator, N.M.


Muzej primenjene umetnosti u Beogradu učestvuje kao jedan od partnera u ovom opsežnom evropskom projektu. Takođe, Muzeju primenjene umetnosti ukazano je veliko poverenje i čast da, zajedno sa Narodnim muzejem  bude prvi domaćin u realizaciji projekta,  što je veoma značajno za uključivanje, prepoznavanje i pozicioniranje kulturnih institucija Republike Srbije na kulturnoj mapi Evrope.

U Beogradu će biti održane dve manifestacije: Simpozijum ’’Keramika između promena i izazova - između prošlosti i sadašnjosti '' (Ceramics Between Change and Chalenge – between Past and Present) od 20. do 21. maja 2015. u prostoru Galerije fresaka, i putujuća izložba „Keramika u kulturi življenja od baroka do danas” (European cultural lifestyle in ceramics-from baroque until today) od 19. maja u 19 časova , kada je svečano otvaranje u MPU.

Izložba će trajati do 30. juna 2015. u galerijama Muzeja primenjene umetnosti.

Izvor: MPU

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs