Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Izložba "Grnčarija iz etnološke zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu" 14. maja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

13. 05. 2015.

Izložba "Grnčarija iz etnološke zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu" 14. maja

U okviru manifestacije "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10" u Narodnom muzeju Leskovac u četvrtak, 14. maja, sa početkom u 19.00 sati biće otvorena izložba "Grnčarija iz etnološke zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu".

 

Na izložbi će biti prezentovani kultni, upotrebni i ukrasni predmeti od keramike sa kraja XIX do sredine XX veka. Među 135 eksponata, od kojih se većina prvi put izlaže, moći će da se vide ćupovi, panice, tanjiri, okanice, kotlajke, tendžeri.


Cilj ove izložbe je da se prikaže i objasni poreklo, razvoj, uticaji i odlike dela kulturne baštine Srbije i predstavi grnčarstvo iz Etnološke zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs