Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  3D Video projekcija „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ na fasadi Narodnog muzeja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

12. 05. 2015.

3D Video projekcija „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ na fasadi Narodnog muzeja

U Evropskoj noći muzeja 16.maja u 21:00, video projekcija „Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“ biće vidljiva u čitavoj Evropi.

 

Primenom tehnike mapiranja na fasadi zgrade Narodnog muzeja  primeniće se dinamični video prikaz fotografija, ratnih dnevnika, vojničkih pisama, dopisnih karata, spomenica i ostala istoriografska građa u vezi sa učesnicima Prvog svetskog rata, jedinstvenih i prikupljenih u toku Javnog poziva, uz zabelezen opis o pojedincima sa fotografija i njihovim životima u ratnim godinama sa pratećim muzičkim sadržajem.

Uz uzbudljive efekte i optičke iluzije projekcija na inovativan način oživljava sećanje na srpskog vojnika, uplovljava u njegovu prepisku, zaviruje u vojnički dnevnik  te u dom u kojem je porodica isčekivala vest sa fronta. Projekcija priziva sećanje na veliki broj pojedinaca učesnika Prvog svetskog rata, na samu osobu, njen život pre rata, njene želje, nadanja, očekivanja i napokon na samo njenu, ličnu tragediju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs