Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Izložba "Druže Tito rat je završen" u Muzeju Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

12. 05. 2015.

Izložba "Druže Tito rat je završen" u Muzeju Vojvodine

U petak, 15. maja 2015. godine u 12 sati, u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 37 otvara se izložba "Druže Tito rat je završen" autora mr Predraga Bajića, višeg kustosa - istoričara. Na otvaranju će govoriti Dr Agneš Ozer, direktorica Muzeja Vojvodine. Izložbu će otvoriti dr Milan Micić,pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje.

 

Izložbu organizuje Odeljenje za noviju istoriju, povodom 70-godišnjice pobede nad fašizmom. Hronološki obuhvata period od septembra 1944. do polovine maja 1945. Za naslov izložbe je uzet tekst telegrama kojim je Kosta Nađ, komandant 3. Armije JNA, sačinjene od vojvođanskih jedinica, dana 15. maja 1945. obavestio maršala Josipa Broza Tita da je slomljen i poslednji otpor okupatorsko-kvislinških jedninca na jugoslovenskoj teritoriji. Bio je to ujedno i kraj II svetskog rata na evropskom kopnu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs