Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Fedor Rudina i Ištvan Vardai na ArtLink festival mladih talenata,
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

03. 10. 2017.

Fedor Rudina i Ištvan Vardai na ArtLink festival mladih talenata,

Nova zvezda francuske klasične muzike, Fedora Rudina nastupiće u utorak 3. oktobra u 20 sati u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a ArtLink festival mladih talenata biće zatvoren koncertom najtraženijeg čeliste današnjice, Ištvana Vardaia, u nedelju 8. oktobra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine



U utorak, 3. oktobra 2017, u 20h, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u saradnji sa Francuskim institutom, biće održan koncert nove zvezde francuske scene klasične muzike, Fedora Rudina, francusko-ruskog violiniste. Jedan od najnadarenijih mladih koncertnih solista današnjice, Fedor Rudin, dobitnik je prvih nagrada na najpoznatijim međunarodnim violinskim takmičenjima "Anri Marto", "Rodolfo Lipicer" i "Aram Hačaturijan". Na ovom koncertu sa programom francuske muzike (Frank i Debisi), nastupiće u pratnji pijaniste Pavla Krstića, studenta prestižnog Univerziteta "Mocarteum" u Salcburgu i laureata nagrade ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik 2016. godine. Ulaz slobodan.

ArtLink festival mladih talenata, u nedelju, 8. oktobra 2017. godine, u 20h, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, biće zatvoren koncertom najtraženijeg čeliste današnjice po podacima svetske muzičke liste, Ištvana Vardaia sa kamernim ansamblom ArtLink mladi virtuozi. Na programu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Bokerinija, Mendelsona, Parta. Ištvan Vardai poznat je već našoj publici, nakon prošlogodišnjeg nastupa na ArtLink festivalu. Značajni muzički umetnik i pedagog, Ištvan Vardai, osvajao je nagrade na prestižnim međunarodnim muzičkim takmičenjima („Pjer Furnije”, „Čajkovski“, „Emanuel Feuerman“, „Brams“, „Dejvid Poper“, ARD …). Nagradu “Junior Prima” za najboljeg mladog umetnika osvojio je 2009. godine, a prestižnu „Monblan” nagradu najperspektivniji mladi muzičar na svetu, 2012. godine. Ištvan Vardai nastupao je na značajnim festivalima, u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama, u mogućnosti je da bira gde će svirati, a ArtLink festival mladih talenata ima privilegiju što Vardai već drugi put dolazi i sarađuje sa našim mladim virtuozima koje ArtLink afirmiše. Ulaznice za koncert u prodaji su na mestima Eventima i Blagajni Kolarčeve zadužbine. Ištvan Vardai u sklopu ArtLink festivala, pored koncerta održaće majstorske radionice, uz podršku Odeljenja za kulturu Ambasada Mađarske.



 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs