Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

16. 11. 2017.

Niški salon 12/2

U četvrtak 16. novembra u 19 sati u Oficirskom domu u Nišu biće otvorena izložba "Niški salon 12/2"

 

Izložba „Niški salon“  održava se  po dugi put u organizaciji Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu izgrađujući sigurnim koracima nove puteve u afirmaciji  savremenih likovnih praksi na ovim prostorima.

Zbog gubitka  najznačajnijeg i najreprezentativnijeg izložbenog prostora galerije „Srbija“, organizator je bio primoran da smanji  broj učesnika, tako da ove godine umesto 20 izlaže ukupno 12 umetnika : Bojan Bem, Todor Stevanović, Moma Antonović, Ratko Lalić, Marija Dragojlović, Goran Mitić, Čedomir Vasić, Mile Grozdanić, Rajko Popivoda, Gordana Kaljalović Odanović, Jelena Trajković i Dušan Todorović.

Ovogodišnji selektori su Ljiljana Slijepčević istoričar umetnosti i likovni kritičar, inače prvi kustos u Galeriji SLU i Miroslav Anđelković dugogodišnji profesor Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu, prvi umetnički direktor Galerije SLU  koji su samostalno odredili koncept izložbe otvarajući nove prostore za analizu  aktuelnih likovnih ostvarenja.

U okviru Niškog salona dodeljuje se nagrada stručnog žirija za originalan i inovativan likovni govor. Prošle godine dobitnik nagrade bila je Anica Vučetić, za video-rad:“ Sa druge strane“, dok će ove godine o dodeli nagrade Niškog salona odlučivati tročlani  žiri.

U nameri da formira značajan poligon za afirmaciju savremenih umetničkih praksi  sučeljavanjem  različitih kritičkih  misli i ideja Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu ovom manifestacijom otvara nove mogućnosti  za proučavanje kretanja kompleksne likovne scene u Srbiji.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs