Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Narodni Muzej Čačak u mnaifestaciji Muzeji za 10
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

17. 05. 2018. Narodni muzej Čačak

Narodni Muzej Čačak u mnaifestaciji Muzeji za 10

Narodni muzej u Čačku, koji učestvuje u nacionalnoj muzejskoj manifestaciji „Muzeji za 10“, omogućio je posetiocima besplatan ulaz za stalne postavke i prateće programe.

 

U Konaku Jovana Obrenovića, u Noći muzeja 19. maja, publika može pogledati od 17 do 2 sata stalnu postavku kojom su obrađene tri teme -  Period od praistorije do kraja srednjeg veka, Crkve i manastiri čačanskog kraja i Ustanci i ratovi 1804-1941. godine.

U Galeriji Narodnog muzeja Čačak u toku je izložba Igra ruku – makrame autora Vladimira Radulovića. Izložba će biti otvorena do 21. maja, a prate je radionice koje će biti održane 17, 18  i 19. maja od 18 - 20 sati.

Spomenik kulture Rimske terme obezbedio je stručno vođenje 18. maja, od 9  do 15 sati, i 19. maja od 17do 2 sata. Rimske terme u centru Čačka otkrivene su prilikom rekonstrukcije gradskog centra i datiraju s kraja III i početka IV veka. Bile su u funkciji do kraja IV veka. 

U Parohijskom domu u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku u toku je izložba

Od Bogorodice Gradačke, do hrama Vaznesenja čiji su autori veroučitelj Miloš Živanović i učenici Umetničke škole u Čačku. Izložba će biti otvorena do 20. maja.

Hram Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku, nekadašnji manastir Bogorodice Gradačke, najistaknutiji je simbol grada i spomenik kulture od velikog značaja iz XII veka.

Izložba obuhvata dve celine - Istoriju hrama prikazanu retkim fotografijama i dokumentima, od kojih je većina prvi put pred očima javnosti i Nemanjićku zadužbinu na Moravi, sa umetničkim radovima učenika koji su inspirisani periodom Nemanjića i hramom Vaznesenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs