Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

18. 05. 2018.

Kako živeti po novosadski

U Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada (Dunavska 29), u petak 18. maja u 19 časova, u okviru aktuelne izložbe Novi Sad – slobodan grad, autorka dr Agneš Ozer održaće razgovor sa posetiocima na temu: kako je živeti po novosadski.

 
Istoričar i muzejski savetnik Agneš Ozer izdvojiće neke od specifičnih mesta, gradskih lokacija i kulturnih praksi koje su obeležile život u Novom Sadu tokom druge polovine 19. i prve polovine 20. veka.
Odlazak na Štrand, vožnja biciklom, značaj pijace u razvoju grada, samo su neke od tema o kojima će biti reči. Sugrađani će biti u prilici da kažu šta je danas po njihovom mišljenju specifičnost življenja u Novom Sadu.
Ovom prilikom biće promovisana i publikacija koja prati izložbu Novi Sad – slobodan grad, a koja je posvećena obeležavanju 270 godina od dobijanja statusa Slobodnog kraljevskog grada.
Ulaz je besplatan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs