Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Vajarska radionica i takmičenje u topanju u Muzeju Terra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2018.

Vajarska radionica i takmičenje u topanju u Muzeju Terra

Vajarska radionica i takmičenje u topanju-pravljenju bombi od gline obeležiće Evropsku noć muzeja u Muzeju Terra u Kikindi

 

19. maj u 18 časova - Mala vajarska radionica u Muzeju Tera - U holu Muzeja Tera biće organizovana vajarska radionica na kojoj će zainteresovani posetioci moću da saznaju osnove vajanja metodom utiskivanja/ulivanja u unapred pripremljeni gipsani kalup. Svaki predmet koji bude nastao tokom radionice, nakon sušenja i pečenja u Ateljeu Tera, biće poklonjeni učesnicima radionice.

19. maj u 21 čas - Takmičenje u topanju - Topanje je stara, tradicionalna banatska dečija igra koja se sastoji od pravljenja malih konkavnih formi od blata ili gline, koje se potom udubljenjem okrenutim na dole snažno bace na pod. Od siline udarca vazduh koji tom prilikom uđe u "top" raznese zadnju stranu uz snažan prasak. Takmičar čiji "top" najglasnije pukne je pobednik igre. Na platou ispred Muzeja Tera biće organizovano takmičenje u topanju. Žiri, sastavljen od iskusnih "topadžija", ocenjivaće svaki top, a na kraju igre pobednicima dodeliti diplome.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs