Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

19. 05. 2018.

Selfi-autoportret XXI veka

U Narodnom muzeju Pančevo Evropska noć muzeja biće posvećena fenomenu selfija. Posetioce pored toga očekuju radionica za ručno pravljenje papira, kao i rock svirka benda BD & HR

  

Selfi se smatra potomkom autoportreta. Sebe su slikali čuveni umetnici poput Rembranta, Van Goga, Egona Šilea, Milene Pavlović Barili, Olje Ivanjicki, Stefana Teneckog. Prvi put je zabeležen fotoaparatom 1839, a 2013. godine našao je svoje mesto u Oksfordskom rečniku.

Kroz izložbu publika će se upoznati sa istorijatom selfija, razliku između autoportreta i selfija, njegovim vrstama i podvrstama, društvenoj, kulturološkoj i psihološkoj dimenziji, o delu populacije koja najviše pravi selfije , ali i u kojim zemljama i kojim situacijama su zakonom zabranjeni zbog opasnosti kojima se izlaže autor selfija, kao i o drugim zanimljivostima koje prate ovaj, poslednjih godina, opšte prihvaćen fenomen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs