Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Program manifestacije "Muzeji za 10" za nedelju, 20. maj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

20. 05. 2018.

Program manifestacije "Muzeji za 10" za nedelju, 20. maj

Program manifestacije "Muzeji za 10" za nedelju, 20. maj

 

ISTORIJSKI MUZEJ SRBIJE

20. maj u 19 časova - Duodrama "Brat i sestra" - U saradnji sa Kulturno – obrazovnim centrom "Radionica pod otvorenim nebom" biće održana duodrama "Brat i sestra" autorke Zlate Tipold. Ova jednočinka u trajanju od 30 minuta je posvećena Nadeždi Petrović, našoj poznatoj slikarki, u tri rata bolničarki-dobrovoljcu i njenom bratu Rastku Petroviću, poznatom pesniku, putopiscu i diplomati. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa delom života Nadežde i Rastka Petrovića, oživljenih snagom dramskog prikaza u izvođenju glumaca Dragane Obradović i Andreja Pipovića. Zbog ograničenog broja mesta dolazak je neophodno najaviti na telefon 060/ 33 98 018

 

ZAVIČAJNI MUZEJ PARAĆIN

20. maj od 11 do 15 časova - Radionica za učenike "Istorijski razvoj pisma od najranije istorije do današnjih modernih fontova" - Kaligrafska radionica za učenike srednjih škola i starijih razreda osnovnih škola. Predavač Gordana Živanović, profesor Pisma i Kaligrafije.

 

CENTAR ZA KULTURU, OBRAZOVANJE I INFORMISANJE „GRADAC“ RAŠKA

20. maj u 13 do 16 časova - Kaligrafska radionica - Kaligrafska radionica predstvlja kratak kurs umetnosti lepog pisanja. Voditelji radionice Tatjana Janković i Snežana Đurđević će polaznicima pokazati osnove kaligrafije, ali im i pružiti osećaj kako je nekada izgledalo pisati kroz upotrebu starog pisaćeg pribora i materijala za pisanje.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs