Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  „Noć klavira“ 23. septembra u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

23. 09. 2018. Velika sala Kolarčeve zadužbine, Studentski trg br. 5, Beograd

„Noć klavira“ 23. septembra u Beogradu

Peti ArtLink festival mladih talenata biće svečano otvoren manifestacijom „Noć klavira“ , u nedelju, 23. septembra 2018, u 20 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Manifestaciju „Noć klavira“ podržala je Ambasada Republike Francuske u Beogradu. Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima i od 2. septembra na Blagajni Kolarca.

 

Na manifestaciji, koncerte će održati francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan Pol Gasparian.

Mišel Dalberto je jedan od najznačajnijih muzičkih umetnika u Francuskoj danas, a Žan Pol Gasparian je svakako jedna od najvećih zvezda u usponu na francuskoj, ali i evropskoj muzičkoj sceni. Dvojica pijanista predstaviće se svojim solističkim programima, ali će svirati i dela za dva klavira i četvororučno.“ - istakla je pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor i osnivač ArtLink festivala mladih talenata.

Manifestacijom „Noć klavira“ biće obeležena dva značajna jubileja:

Mišel Dalberto će svoj program posvetiti delima nastalim u vreme Prvog svetskog rata, što će ujedno biti i omaž Klodu Debisiju povodom stogodišnice smrti.

Suorganizator događaja je Francuski institut u Srbiji, a koncertom će biti obeležena stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata i francusko - srpskog savezništva.

Pored Noći klavira, gosti petog po redu ArtLink festivala pod sloganom „U ritmu klasike“ biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhauz - četvrta generacija, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 26. septembra 2018. godine.

I ove godine, u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije sa pijanistkinjom Alisom Bešević,  30. septembra 2018, u 11 časova.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra 2018, Gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kom će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem, solistom Đorđom Mandolezijem prvim fagotistom Pariskog orkestra. Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti beogradskoj publici.

Peti ArtLink festival mladih talenata biće realizovan u saradnji sa Francuskim institutom, Ambasadom Izraela, EUNIK-om, Intalijanskim institutom, Odeljenjem za kulturu Mađarske ambasade, Ambasadom Austrije i Kultur forumom.



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs