Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Klavirski resital pijaniste Vojislava Perućice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

15. 05. 2019. Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Četvrtak, 16. maj, 20 časova

Klavirski resital pijaniste Vojislava Perućice

Klavirski resital pijaniste Vojislava Perućice predstaviće u četvrtak, 16. maja u 20 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, dela kompozitora zastupljenih u kolekciji ploča Pavla Beljanskog, koju je ovaj pasionirani ljubitelj umetnosti, godinama uobličavao i najčešće slušao. Ulaz na koncert, u okviru manifestacije Muzeji za 10, je slobodan.

 

 

Vojislav Perućica, Beograd 1984, nakon završene srednje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu, diplomira na Fakultetu za muzičku umetnost Univerziteta u Torontu, Kanada, a master studije završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pored mnogobrojnih nastupa, beleži zapažena izvođenja sa Toronto Woodwinds kvartetom u Royal Ontario muzeju i nastup u okviru grupe od 20 pijanista koja je u Rimu održala koncert sa 10 koncertnih klavira na sceni.

 

 

 

 

Uz mnogobrojna priznanja, među kojima je i diploma za kulturni doprinos grada Požarevca, dobitnik je i Prve specijalne nagrade na Internacionalnom Evropskom konkursu za mlade muzičare u Italiji, kao i nekoliko priznanja na festivalima u Kanadi. Član je klavirske sekcije Severnog podregiona u okviru Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

Od poslednjih nastupa izdvajaju se resitali u galerijama Art get i SANU, kao i u Biblioteci grada Beograda, te u Muzeju Vojvodine (Piano City). Bavi se pedagoškim radom.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs