Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Događaji i priče iz muzeja  |  Otvaranje izložbe "Medicinski intrumenti dr Milana Simonovića"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji i priče iz muzeja

15. 05. 2019.

Otvaranje izložbe "Medicinski intrumenti dr Milana Simonovića"

Izložba će biti otvorena u subotu, 18. maja, 18 sati, u novom depandansu Muzeja Vojvodine: Medicinska Muzejska zbirka – Pasterov zavod, u kući Adolfa Hempta, Hajduk Veljkova 1. Autorka izložbe je Snežana Dobrić, viša kustoskinja istoričarka.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti: dr Drago Njegovan i prof. dr Dušan Lalošević.

Dr Milan Simonović rođen je u Sremskoj Kamenici, 10. oktobra 1876. godine. Školovao se u Sr. Kamenici, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, a studije medicime završio je u Beču, 1902. godine. Specijalizirao je hirurgiju u Rudolfwiner haus-u, Bilrotovoj zadužbini u Beču, zatim ginekologiiju u Maria Theresia Frauenhospital-u.

Pohađao je brojne kurseve iz različitih oblasti medicine i tako usavršavao svoje znanje koje je bilo od velike pomoći dok je prolazio golgotu Prvog svetskog rata, za šta je bio nagrađen ordenom. Kao gradski fizik (lekar) nastavio je svoj rad posle rata, bio je izuzetno svestran i u svojoj praksi bavio se svim oblastima medicine.

Za vreme Drugog svetskog rata, ustaše su ga penzionisale i tada nastavlja svoj rad u privatnoj ordinaciji u Petrovaradinu.
Radio je do 1959. godine, do svoje 83 godine života.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 021 525 059 ili na elektronsku adresu Odeljenja za odnose s javnošću i pedagoški rad  pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs  

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs