Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  “7524 Preporod Srbije”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

12. 10. 2015. Press centar, DANAS u 12 sati

“7524 Preporod Srbije”

Promocija knjige Željka Vojinovića održana je 12. oktobra u Press centru UNS-a.

 

 

 "Naslov 7524 označava godinu po starom kalendaru.

Po novom kalendaru to je 2016. nove ere. Ova godina, dakle, predstavlja budućnost u odnosu na vreme kada je ova knjiga završena i objavljena, 7523, odnosno 2015. godine.

Knjiga 7524 sadrži plan reorganizacije Srbije u svim oblastima života. Ovaj tekst je manji deo mnogo obimnijeg rada, koji je nastao tokom dugogodišnjeg istraživanja srpske države, srpskog naroda i opštih političkih i društvenih prilika.

Plan iznet u 7524 , realan je i ostvariv, a nastao je na osnovama obimnih i kvalitativnih proučavanja, stranih i domaćih iskustava, izvora i literature. Uvažava sve aspekte stanja u kome se nalaze Srbija i srpski narod sredinom 7523, odnosno 2015. godine.

S verom u Boga i domovinu srpsku, ime sveto i zlatnu slobodu.

Autor"


„7524 Preporod Srbije“ kapitalno je delo i trebalo bi da bude lektira za sve koji bi da učestvuju u političkom životu Srbije - rečeno je na promociji poslednjeg autorskog dela Željka Vojinovića. Ova knjiga je pokušaj da se naučnim metodama dođe do optimalnog državnog uređenja, hvata se u koštac sa problemima i nudi rešenja, istaknuto je ovom prilikom.

„Skoro dvoipodecenijsko iskustvo bavljenja politikom preneto je čitaocima na pragmatičan i  jednostavan način“, rako je ovom prilikom Cvjetin Milivojević, politikolog, dodavši da je autor dobar poznavalac stanaka iznutra i da knjiga predstavlja celovit državni program.

„Sanjao sam da živimo u normalnoj i uređenoj državi, ali malo šta se ostvarilo“, izjavio je Željko Vojinović.

 „Srbija je država svih nas, ali ovde svest o tome nije dovoljno razvijena. Mi nikako da uredimo svoju kuću, jer su temelji loši. Moramo prvo da napravimo temelje, da se dogovorimo oko temeljnih vrednosti“, dodao je autor.

Na promociji su govorili: Cvijetin Milivojević, politikolog, Jelena Perić, inženjer elektrotehnike i računarstva, Vitomir Filipović, poljoprivrednik, Vojislav Perconić, menadžer komunikacija,  Vladimir Lazić, reditelj i Željko Vojinović, autor


 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs