Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Promocija knjige “Život se brani istinom” (Događaji u i oko Srebrenice)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

13. 11. 2015. Press centar UNS-a, DANAS u 12 sati

Promocija knjige “Život se brani istinom” (Događaji u i oko Srebrenice)

Promocija knjige Vinka Pandurevića

 

“Život se brani istinom” (Događaji u i oko Srebrenice)

 

 

Knjiga generala i doktora socioloških nauka Vinka Pandurevića je trajno svedočanstvo o jednom burnom, ratnom vremenu koje je obeležilo sam kraj XX veka. Građanski rat u BiH i događaji u i oko Srebrenice danas su deo istorije koji se intenzivno proučava i gde sve istine nisu izrečene.

Knjiga predstavlja svedočenje generala pred Haškim sudom, gde on odgovara na sva pitanja svog advokata, na pitanja advokata suoptuženih i pitanja tužioca i daje svoje viđenje, kao komandant koji je sa svojom jedinicom prvi ušao u Srebrenicu.

Deo knjige predstravlja i vojnu ekspertizu borbenog angažovanja jedinica Drinskog korpusa i Zvorničke brigade u bitci za Srebrenicu u julu 1995. godine.

General je osuđen u Hagu na 13 godina zatvora, i nakon izdržane tri četvrtine kazne, sada je na slobodi.

Ova knjiga je veliki doprinos istoriografiji u vezi sa Srebrenicom i daje novu dimenziju u sagledavanju svega što se tamo dešavalo.

Na promociji je predstavljena i kraća video prezentacija događaja i dokumenata, od kojih su neki prvi put predstavljeni domaćoj javnosti.

 

Na promociji su, pored autora V. Pandurevića, govorili i: Miodrag Popov, recenzent knjige, novinar i publicista, Miroslav Toholj, književnik i izdavač, Boško Antić, admiral, vojni ekspert

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs