Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "U susret reformi javnog sektora: transparentnost procedura zapošljavanja u javnom sektoru"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

30. 11. 2015. Press centar UNS-a, 30. novembar u 11 sati

"U susret reformi javnog sektora: transparentnost procedura zapošljavanja u javnom sektoru"

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar održali su okrugli sto u 11 sati u Press centru Udruženja novinara Srbije

 


TEMA: "U susret reformi javnog sektora: transparentnost procedura zapošljavanja u javnom sektoru"

 

 

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar održali su okrugli stolu na kome su predstavljeni rezultati istraživanja o transparentnosti zapošljavanja u javnom sektoru.

Okrugli sto je održan u ponedeljak, 30. novembra, sa početkom u 11h u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/3.

Na događaju su predstavljeni rezultati istraživanja o broju zaposlenih i procedurama zapošljavanja u 25 institucija javnog sektora (pet ministarstava, pet državnih/javnih agencija, pet državnih/javnih preduzeća i deset gradova).

Prezentovanje nalaza i preporuka do kojih je CeSID došao analizom dobijenih podataka predstavlja dobru priliku za razgovor o svim važnim temama koje se odnose na reformu javnog sektora i sistem zapošljavanja, kao i o mogućnostima za unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira.

Okrugli sto je ujedno bio i prilika da CeSID pozove sve građane, medije i organizacije civilnog društva da daju doprinos funkcionisanju platforme transparentno.rs, na koju je već pristiglo nešto više od 70 prijava koje se odnose na nepravilnosti u zapošljavanju u javnom sektoru.

Na skupu su govoritli: Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a, Jelena Jerinić, docentkinja, Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu, Saša Đorđević, istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) i Tijana Kljajević, projektna koordinatorka, Fondacija Centar za demokratiju

 

 

 

 

 


Agenda

 U susret reformi javnog sektora: transparentnost procedura zapošljavanja u javnom sektoru

 

- Jelena Jerinić, docentkinja, Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu

U susret reformi javnog sektora: na šta treba da obratimo pažnju?

 

- Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a

Kako dolazimo do posla: procedure zapošljavanja u javnom sektoru – prezentacija istraživanja

 

- Saša Đorđević, istraživač BCBP-a

Studija slučaja - zapošljavanje u policiji: izazovi i preporuke

 

- Tijana Kljajević, projektna koordinatorka Fondacija Centar za demokratiju

(Ne)dostojanstven rad: mnenje o korupciji rada.

 

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs