Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "Korporativni imperijalizam: zone eksploatacije u Srbiji"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

25. 12. 2015. Press centar UNS-a, 25. decembar 2015. u 17 sati

"Korporativni imperijalizam: zone eksploatacije u Srbiji"

Pokret za slobodu predstavio je publikaciju

 

TEMA: "Korporativni imperijalizam: zone eksploatacije u Srbiji"

 

Publikacija "Korporativni imperijalizam: zone eksploatacije u Srbiji" analizira industrijskе "slobodnе zonе" u Srbiji i sumira rezultate istraživanja o stanju radničkih prava u njima.

Predstavljanje publikacije je održano u petak, 25. decembra, sa početkom u 17 časova u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova br. 6 / III sprat.

Tom prilikom, predstavljeni su rezultati istraživanja radničkih prava u preduzećima koja posluju u režimu industrijskih "slobodnih zona", istorijat implementiranja ovog koncepta privrednog razvoja u Srbiji i analiza njegove uspešnosti.

Prezentovanje ovih nalaza predstavlja priliku za razgovor o korporativnoj dominaciji nad političkim i privrednim životom, i o stanju radničkih prava u Srbiji.

Ova konferencija ujedno je bila prilika da Pokret za slobodu pozove sve građane, medije i organizacije da daju doprinos u borbi za osnaživanje sindikalnog organizovanja i generalno unapređenje radničkih prava.

 

Na skupu su govorili: Milenko Srećković, autor publikacije, Saša Perić, asistent Beogradske poslovne škole i Nenad Glišić, recenzent publikacije.


Projekat je podržan od strane fondacije ''Roza Luksemburg''.


Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

 


 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs