Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  Značaj dijaloga za rešavanje sukoba - od lokalnih zajednica do međunarodnih odnosa i promocija Mirovnog kalendara za 2016. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

17. 12. 2015. Press centar UNS-a, 17. decembar u 13.30 sati

Značaj dijaloga za rešavanje sukoba - od lokalnih zajednica do međunarodnih odnosa i promocija Mirovnog kalendara za 2016. godinu

Nansen dijalog centar održao je okrugli sto

 

 

TEMA: Značaj dijaloga za rešavanje sukoba - od lokalnih zajednica do međunarodnih odnosa i promocija Mirovnog kalendara za 2016. godinu 

 

Nansen dijalog centar Srbija održao je okrugli sto na temu Značaj dijaloga za rešavanje sukoba - od lokalnih zajednica do međunarodnih odnosa i promociju Mirovnog kalendara za 2016. godinu. 

Na okruglom stolu su govorili:Biljana Lajović, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Gesa Bent, GPPAC fondacija -  koordinatorka za Zapadni Balkan i koordinatorka programa rodne ravnopravnosti, Steinar Bryn, viši savetnik Nansen dijalog mreže, Nansen škola, Lilehamer, Norveška, Ivana Gajović , direktorka NDC Crna Gora i Maja Vitas, koordinatorka za PR i komunikacije u NDC Srbija.

Moderatorka okruglog stola je bila: Tatjana Popović, direktorka NDC Srbija.

Učesnici okruglog stola su govorili o: publikaciji Kreiranje prostora za dijalog: uloga civilnog društva, primerima i iskustvima primene dijaloga kao sredstva za prevenciju nasilja u lokalnim multietničkim sredinama kao i u međunarodnim odnosima.

Na početku okruglog stola predstavljen je Mirovni kalendar za 2016. godinu i rezultati regionalnog likovnog konkursa Mir je IN, nasilje je OUT.

Mirovni kalendar ilustrovali su radovi učenika koji su učestvovali na likovnom konkursu, a učesnicima okruglog stola pridružili su se učenici i učenice, autori nagrađenih radova iz Srbije, koji su ovom prilikom dobili simbolične nagrade. Okrugli sto deo je programa Dijalog i medijacija Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (www.gppac.net)  koji partnerski realizuju NDC Srbija i NDC Crna Gora.

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs