Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Prethodni događaji  |  "Istraži posao – pokreni posao - Zajedno stvaramo više mogućnosti za zapošljavanje mladih"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prethodni događaji

20. 01. 2016. Press centar UNS-a, 20. januar u 11 sati

"Istraži posao – pokreni posao - Zajedno stvaramo više mogućnosti za zapošljavanje mladih"

Omladinski centar „Zajedno stvaramo…“ u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta i Srpskom asocijacijom menadžera, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održao je konferenciju za novinare

 

 

TEMA: "Istraži posao – pokreni posao"

"Zajedno stvaramo više mogućnosti za zapošljavanje mladih"

 

Omladinski centar "Zajedno stvaramo…" u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta i Srpskom asocijacijom menadžera, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizuje projekat „Istraži posao – pokreni posao“ u pet gradova južne i istočne Srbije: Niš, Leskovac, Vranje, Pirot i Zaječar.

Projektom "Istraži posao – pokreni posao" se kroz neformalno preduzetničko obrazovanje mladih i povezivanje sa privatnim sektorom, razvoj njihovih ideja i preduzetničkog duha i kroz podršku najboljima u povezivanju sa kompanijama, direktno utiče na jedan od glavnih problema mladih u Republici Srbiji, a sve u cilju realizacije stručne prakse i potencijalnog zaposlenja.

Povodom završetka projektnih aktivnosti Omladinski centar "Zajedno stvaramo…" realizovao je finalnu konferenciju za predstavljanje rezultata projekta i preporuka za dalji razvoj mehanizama za povezivanje mladih, omladinskih organizacija i kompanija. Cilj konferencije je zagovaranje da se mehanizmi povezivanja formalnog i neformalnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada uvedu u obavezne školske kurikulume po uzoru na sistem dualnog obrazovanja koji postoji u nekim zemljama članicama EU.

Na konferenciji su učestvovali svi relevanti subjekti iz oblasti zapošljavanja i omladinske politike, učesnici projekta i programa, ali i sami mladi kojima su ovakav i slični programi i namenjeni.

Konferencija  "Zajedno stvaramo više mogućnosti za zapošljavanje mladih" je održana u sredu, 20. januara 2016. godine, od 11 do 13 časova, u Beogradu.

Govornici su bili: Snežana Klašnja, Ministarstvo omladine i sporta, Nikola Petković, Omladinski centar „Zajedno stvaramo...“, Dragan Petrović, Mokrogorska škola menadžmenta, Miloš Đuričanin, Srpska asocijacija menadžera, Maša Đorđević, BookzMatter, preduzetničke ideje mladih nastale u okviru projekta "Istraži posao – pokreni posao" podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta, Kristina Petrović i Marko Đorđević, učenička kompanija Vektor koja učestvuje u projektu "Organska proizvodnja razvojna šansa za mlade" koji realizuje Omladinski edukativni centar a podržava Ministarstvo omladine i sporta, Ivan Todorović, Fakultet organizacionih nauka,  Kosta Andrić, ICT Hub, Marijana Rodić, NAPOR i Goran Radisavljević, Pomak 2, Timočki omladinski centar.

Moderator je bio Marjan Cvetković

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs